Σελιδες

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Αγναντεύοντας από το Μελαγκάβι





Είναι οι μικρές αποδράσεις από την ανυπόφορη ρουτίνα της Αθήνας, που αρκεί για λίγο να βρεθείς στη φύση, για να πάρεις πνοή και ενέργεια για νέο ξεκίνημα βιοπάλης και επιβίωσης!

Δίπλα από τη Λιμνοθάλασσα της Βουλιαγμένης (Εσχατιώτις Λίμνη) στο Λουτράκι Κορινθίας, βρίσκεται ο φάρος
Μελαγκάβι.





Ανηφορίζοντας προς το φάρο, στα αριστερά μας βρίσκουμε τα ερείπια αρχαίων ναών της Ήρας και χνάρια Πρωτοελλαδικών οικισμών από το 3000 π.Χ.
















Η λίμνη ενώνεται στη νότια πλευρά της, μέσω ενός μικρού υδάτινου δίαυλου, με τον Κορινθιακό Κόλπο.

Η θέα του τοπίου, με τη θάλασσα στο βάθος, τα αρχαία ερείπια και τον πέτρινο φάρο, ο οποίος προβάλλει ξαφνικά, συναρπάζει το νου και το βλέμμα.

















Ο Κορινθιακός απλώνεται μπροστά μας και ακοίμητος γίγαντας-φρουρός του, ο φάρος, κτίστηκε το 1897 και έχει ύψος 13 μέτρα.


Ένα όμορφο πέτρινο κτίσμα επάνω στο ακρωτήρι Ηραίο (ή Άκρον Μελαγκάβι), από όπου μπορείτε να θαυμάσετε ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα.









* "Κάντε κλικ" επάνω στις φωτογραφίες, να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

9 σχόλια:

  1. Αχ μια σεζόν σε φάρο με μουσική και βιβλία!
    όνειρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαγικές φωτογραφίες...υπεροχο μέρος!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπεροχο! να καθεσαι να αγναντευεις και να αδειαζεις το νου σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Summertime Blues, Stella και Maria, ευχαριστούμε!!! Το ωραιότερο όνειρο, να βρεθείς σε ένα τέτοιο φάρο για ένα διάστημα παρέα με τα βιβλία και τη μουσική σου!!!!!!Το τοπίο είναι εκπληκτικό και ο φάρος απο τους ωραιότερους που υπάρχουν!! Και το κυριότερο πολύ κοντά απο την Αθήνα για μια ημερήσια απόδραση απο την πόλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <εχω περπατήσει όλη αυτή τη διαδρομή και είναι εκπληκτική. νομίζεις πως είσαι κάπου τόσο μακριά κι όμως είσαι πολύ κοντά στη αθήνα. Οι ανηφοριές και τα σκαλώματα της περιοχής, οι παραλίες με το τυρκουάζ χρώμα, που μόνο με σκάφος μπορείς να τις πλησιάσεις, οι σκίνοι που σου ματώνουν τα γυμνά πόδια σου και τα μελίσσια στις γύρω πλαγιές, σε κάνουν να νοιώθεις μόνος μέσα στην απεραντσύνη μιας καταπράσινης ερημιάς. ο φάρος είναι το ντεκόρ, η ουσία είναι η διαδρομή...κυριολεκτικά ανεπανάληπτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις δίκηο Άννα, όλη αυτή η περιοχή απο τα Πίσσια μέχρι και το Ηραίον είναι πανέμορφη. Όπως και οι παραλίες, που οι περισσότερες είναι απροσπέλαστες απο τη στεριά, απο τις καλύτερες του Κορινθιακού!!!!
    Σ'ευχαριστούμε για το όμορφο σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!!!!!! Η ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ; ΠΑΛΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΑ.
    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι Έφη είναι η λίμνη της Βουλιαγμένης...Πάντως όλες τις εποχές του χρόνου είναι ότι πρέπει για μια μονοήμερη εκδρομούλα!!!!
    Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν δεν το καταλάβατε σας έχω στη λίστα των επιτυχόντων! ψάξτε στο μπλογκ μου και θα εννοήσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή