Σελιδες

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Λάπτοπ με "ποντικι" την κίνηση των ματιών


Οι εταιρείες Lenovo και Tobii Technologies Inc αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πιο άνετο, ξεκούραστο και κυρίως πρωτοποριακό Laptop, το οποίο αντί για ποντίκι θα κινείται με τα μάτια!

Συγκεκριμένα ο φορητός αυτός υπολογιστής θα έχει υπέρυθρες ακτίνες που θα εντοπίζουν το βλέμμα και εξετάζοντας τις κινήσεις των βολβών των οφθαλμών και τις αντανακλάσεις στους αμφιβληστροειδείς με τη βοήθεια δύο κρυφών καμερών, θα κινεί το ποντίκι. Σημαντικό είναι και το γεγονός πως το μηχάνημα αυτό θα μπορεί να προσαρμόζεται στην όραση του κάθε χρήστη, λαμβάνοντας υπόψιν του αν φοράει ή όχι γυαλιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε μια πρώτη επίδειξη από τους κατασκευαστές για το πως γίνεται το scroll με τα μάτια και πότε σταματούσε επιτυχώς όταν ο αναγνώστης είχε ολοκληρώσει το διάβασμα του κειμένου.

Επιπλέον, η εταιρεία Tobii ανέφερε πως στο άμεσο μέλλον δε θα χρειάζονται “ποντίκια”, ο κέρσορας θα κινείται με το βλέμμα, τεχνολογία που αν εφαρμοστεί στα βιντεοπαιχνίδια θα δώσει μια άλλη διάσταση σε αυτά.

Τέλος, η Μπάρμπαρα Μπάρκλει, γενική διευθύντρια της σουηδικής εταιρείας δήλωσε: “το νέο σύστημα στοχεύει περισσότερο στην συμπληρωματική χρήση για τη βελτίωση της ταχύτητας και της αποδοτικότητας των ηλεκτρονικών υπολογιστών, παρά στην αντικατάσταση του ποντικιού και του πληκτρολογίου ή των οθονών αφής

http://www.otherside.gr/2011/03/laptop-me-pontiki-tin-kinisi-matiwn/