Σελιδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Foodology: Εφαρμόστε την και στο πρώτο ραντεβού!


Foodology: Στην Αμερική την έχουν βαφτίσει επιστήμη. Βασίζεται στην ιδέα πως η συμπεριφορά μας σε ότι αφορά την τροφή (από τον τρόπο με τον οποίο παραγγέλνουμε μέχρι το τι καταναλώνουμε) δείχνει ουσιαστικά το πως είναι δομημένος ο χαρακτήρας μας Η Juliet A. Boghossian είναι behavioral food expert -ότι κι αν σημαίνει αυτό- και φυσικά βρήκε έναν τέλειο τρόπο για να βγάλει χρήματα "πουλώντας" εφαρμοσμένη επιστήμη για τα πρώτα ραντεβού.

Προσέξτε λέει τα πάντα στο πρώτο γεύμα μαζί του και θα καταλάβετε το χαρακτήρα του. Οι οδηγίες που δίνει, αποτελούν ψυχολογία αρχαρίων σε συσκευασία εύκολων στερεοτυπικών παρατηρήσεων. Λέει π.χ. πως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το μενού είναι ενδεικτικός του χαρακτήρα.

Αν κάποιος ρωτήσει το σερβιτόρο ποια είναι τα specials της ημέρας ή εκφράσει την επιθυμία του να δοκιμάσει κάτι που δεν έχει ξαναφάει, τότε είναι βέβαιο ότι θα προκαλεί τη σύντροφό του να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους. Αν πάλι παραγγέλνει πάνω κάτω τα ίδια κάθε φορά, αυτό σημαίνει πως βολεύεται στη ρουτίνα. Εκεί όμως που πραγματικά πρέπει να ανησυχήσετε είναι αν αρχίσει να αλλάζει το πιάτο, ζητώντας άλλη γαρνιτούρα, λιγότερη σάλτσα, περισσότερη σαλάτα κ.ο.κ. Αυτό σημαίνει ότι θέλει όλα να γίνονται με το δικό του τρόπο.

Η επιστήμων πάντως, προειδοποιεί να μην απωλέσετε τον κοινό νου κατά τη διάρκεια του γεύματος και να ψάξετε για άλλα σημάδια που σε συνδυασμό με τα παραπάνω θα σας αποκαλύψουν το χαρακτήρα του άλλου.
Βεβαίως υπάρχει και η εναλλακτική να ευχαριστηθείτε το γεύμα σας και την παρέα σας, χωρίς να μετράτε τις μπουκιές και τα λόγια του άλλου!

Σοφία Βεργοπούλου
Πηγή OTENET Portal