Σελιδες

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια



Πριν αρκετό καιρό,επιτρέποντος καιρού οι έξοδοι του μικρού Ευάγγελου στην παιδική χαρά ήταν σε καθημερινή βάση.

Ένα απόγευμα την ώρα που παρακολουθούσα τα παιδιά να παίζουν παρατήρησα ότι δύο από τα παιδιά της παρέας είχαν κάτι πιστόλια με μπίλιες.Τους επισήμανα τους κινδύνους αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.Μετά από 5 λεπτά μια από τις μπίλιες πέτυχε ένα παιδί στον αυχένα.

Πλησίασα και μάλωσα τα παιδιά και τους πήρα τα πιστόλια.Τα επέστρεψα ,αλλά όταν έφευγαν για το σπίτι τους.

Πλησιάζουν Χριστούγεννα,γιορτή που δίνει χαρά πρώτα στα παιδιά και μετά στα "μεγάλα" παιδιά.

Νομίζω ότι θα ήταν σωστό να επιλέξουμε με πολύ προσοχή τα δώρα- παιχνίδια που θα κάνουμε στα παιδιά.Βέβαια αυτό είναι,πως να το πω,λίγο δύσκολο,λόγω οικονομικής κρίσης αλλά αν σκεφτούμε το πόσο επικίνδυνα είναι κάποια παιχνίδια ,αξίζει τον κόπο να το ψάξουμε.

Εδώ θα δείτε ένα βίντεο από τους Νέους Φακέλους (δημοσιογραφική εκπομπή) που πολύ εύστοχα επισημαίνει του κινδύνους.





Τα προηγούμενα χρόνια δημοσιογραφικές εκπομπές ,περιοδικά,εφημερίδες έχουν επιστήσει την προσοχή των "μεγάλων " καταναλωτών για αυτά τα παιχνίδια για την τοξικότητα τους και τα μικρά αποσπώμενα κομμάτια που μπορούν τα παιδιά να τα καταπιούν η να τους προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Εδώ σας παραπέμπω σε κάποιες πληροφορίες για την επικινδυνότητα κάποιων αντικειμένων 
Η πιο κατάλληλη αρχή ενημέρωσης για όλα αυτά είναι ο ΕΦΕΤ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουμε και θα πρέπει να δώσουμε την δέουσα προσοχή σε ότι αγοράσουμε για τα παιδιά.Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν τα βιβλία που είναι μια ευχάριστη ,δημιουργική  απασχόληση για τα παιδιά  ειδικότερα όταν η ανάγνωση γίνεται μαζί με τον γονιό.