Σελιδες

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ζωγράφος "αστέρι" ετών τεσσάρων


Στην πρώτη της έκθεση ζωγραφικής στη Νέα Υόρκη καλωσόρισε τους θαυμαστές της ένα 4χρονο κοριτσάκι “θαύμα” από την Αυστραλία το Σάββατο (04.06) το οποίο, όπως φαίνεται, ανακαλύψε το ταλέντο του σε χρόνο ρεκόρ!

Όχι, δεν πρόκειται για παιχνίδι. Η έκθεση ζωγραφικής της μικρής Αελίτα Άντρε από τη Μελβούρνη το Σάββατο (04.06) που ονομάστηκε “το θάυμα του χρώματος” ήρθε σα συνέχεια των ήδη τεσσάρων επιτυχημένων της πινάκων, που πουλήθηκαν έναντι 6.000 λιρών ο καθένας.

Στην έκθεση ζωγραφικής η μικρή Αελίτα, φορώντας μια φούστα μπαλαρίνας και μια κορδέλα με πεταλούδα, καλωσόρισε τους λάτρεις της ζωγραφικής που ήρθαν να θαυμάσουν τα έργα της και εντέλει να αγοράσουν πέντε από αυτά.

Τα έργα της είναι γεμάτα χρώματα, ζωντανά και αφηρημένα στα οποία κολλά πάνω μικρά αντικείμενα αλλά και παιχνίδια.

“Εδώ είναι ένα πουλάκι το οποίο προσπαθεί να φτάσει στη μαμά του…” αναφέρει χαρακτηριστικά στην βρετανική telegraph, όταν ερωτάται το τι έχει σχεδιάσει σε έναν από τους εντυπωσιακούς καμβάδες της.

Οι γονείς της, Μάικλ Αντρέ και Νίκα Καλασικοβα, οι οποίοι είναι και οι δύο καλλιτέχνες αναφέρουν ότι η Αελίτα ζωγραφίζει από όταν ήταν… 20 μηνών!

“Δεν έχει εκπαιδευτεί, δε γνωρίζει τι σημαίνει ιστορία τέχνης, δε σκέφτεται ότι ακολουθεί τα χνάρια του Πικάσο ή κάτι τέτοιο”, λέει ο πατέρας της Αελίτα. “Είναι εντελώς αθώα και με αυτό το αθώο μάτι εκφράζεται πάνω στον καμβά”.

Η Αελίτα είχε την ευκαιρία να αναδείξει τους πίνακες της όταν ο Μαρκ Τζέιμισον, διευθυντής της γκαλερί Brunswick της Μελβούρνης, ανακάλυψε τα δημιουργήματα της και ενθουσιάστηκε!




πηγή: cosmo.gr