Σελιδες

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Μύλος των Ξωτικών στην πόλη των Τρικάλων



Για δεύτερη χρονιά φέτος την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά του ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο… τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου», δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό ζεστό και φιλόξενο και το μεταμόρφωσαν σε έναν παραμυθένιο… «Μύλο των Ξωτικών». Από τις 30 Νοεμβρίου 2012, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια και γλυκά μπορούν. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό…

Αποκτήστε το πτυχίο του «Επίσημου Βοηθού του Άι Βασίλη»!

Προς μεγάλη έκπληξη όλων ο Τρίκκης και ο Ληθούλης συμφώνησαν στον τρόπο που θα επιλέξουν τους καινούργιους βοηθούς του Μύλου. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτα Χριστουγεννιάτικο, ρομαντικό, λαμπερό και πολύχρωμο και να πάρουν μέρος σε όλες τις δωρεάν δράσεις του «Μύλου των Ξωτικών».
Από την κεντρική είσοδο του Χριστουγεννιάτικου πάρκου, θα προμηθεύονται όλοι το σχετικό έντυπο με τον Χάρτη των Ξωτικών. Οι μικροί επισκέπτες λοιπόν θα παίρνουν μέρος σε όλα τα διαδραστικά εργαστήρια με στόχο να συλλέξουν τις πολυπόθητες σφραγίδες στον Χάρτη των Ξωτικών. Σε κάθε σημείο δράσης, η  συμμετοχή τους θα επιβεβαιώνεται με μια ειδική σφραγίδα. Είναι ένας τρόπος  για να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους στις δουλειές του εργοστασίου και να μπορέσουν να δουν σε ποιες εργασίες θα ήταν χρήσιμοι ως βοηθοί.
Στο τέλος και αφού συμπληρώσουν όλες τις σφραγίδες και  ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους θα τους, δοθεί το πτυχίο του «Επίσημου Βοηθού του Άι Βασίλη»!


Χριστουγεννιάτικη αγορά

Στον «Μύλο των Ξωτικών» ταυτόχρονα με τις δράσεις θα λειτουργεί και η μαγική Χριστουγεννιάτικη αγορά, με δεκάδες όμορφα διακοσμημένα ξύλινα σπίτια, γεμάτα τοπικές γεύσεις και προϊόντα, ιδιαίτερα αρώματα και πολλά χρώματα.
Είναι μέρες γιορτής, είναι μέρες χαράς αλλά και μέρες προσφοράς. Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης με αυστηρότητα επιβλέπει τις τιμές πώλησης των προϊόντων, με στόχο το χαμηλό κόστος. Ειδικά διαμορφωμένος χώρος θα στεγάσει την εμπορική δραστηριότητα συλλόγων και ευπαθών ομάδων.


Το Εργοστάσιο Σοκολάτας

    Στο Μύλο δεσπόζει το κεντρικό εργοστάσιο του Άι Βασίλη… είναι το μεγαλύτερο και πιο ονειρεμένο παιδικό Εργοστάσιο Σοκολάτας.
Χρώματα, αρώματα και παραδοσιακές γευστικές λιχουδιές ξυπνάνε τις αισθήσεις όλων των επισκεπτών. ΔΩΡΕΑΝ είσοδος και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις…

Εργαστήρι Σοκολατένιου Μπισκότου

Για τα παιδιά είναι κάτι εξαιρετικό… Με την υποστήριξη της εταιρίας Μπισκότα Παπαδοπούλου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν επιπλέον μοναδικές στιγμές στο σχεδιασμένο με ευρωπαϊκά πρότυπα διαδραστικό τμήμα του εργοστασίου. Θα φοράνε τα σκουφάκια και τις ποδιές τους, ενώ παράλληλα θα ετοιμάζουν και θα συσκευάζουν την δική τους πραγματική σοκολάτα!!

Ζαχαρένια Γειτονιά

Είναι το μεγαλύτερο Εργοστάσιο Σοκολάτας με την πιο γλυκιά «Ζαχαρένια Γειτονιά» στη Ελλάδα. Για 38 ολόκληρες ημέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και οι αναρίθμητοι βοηθοί του παρουσιάζουν τα μυστικά τους. Τα πιο εντυπωσιακά γλυκίσματα κατασκευάζονται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Κάθε γωνιά της γειτονιά και μια διαφορετική έκπληξη.
Τα Ξωτικά πλάθουν την ζεστή και πολύχρωμη καραμέλα δημιουργώντας μοναδικά σχέδια !Τα Καλικατζαράκια απέναντι, χρησιμοποιώντας απίθανα υλικά (κακάο, ξηρούς καρπούς, φρούτα, βότανα κ.ά.) κατασκευάζουν τεράστιες πλάκες σοκολάτας! Οι Νεράιδες λίγο παραπέρα έχουν έμπνευση… με χρωματιστή ζαχαρόπαστα, μπισκότα και μικρά κέικ «στολίζουν με Χριστούγεννα» κάθε γωνία του Μύλου!
Καθημερινά στον χώρο θα φουρνίζονται κουλουράκια και με αγνά υλικά θα παρασκευάζεται το παραδοσιακό παστέλι!

Η κυρά Βασίλενα και ο Ληθούλης

Φέτος ο «Μύλος των Ξωτικών έχει και άλλους υπέροχους ήρωες που λατρεύουν τα παιδιά. Η κυρά Βασίλενα και ο Ληθούλης είναι ουσιαστικά οι δύο πρωταγωνιστές του παραμυθιού που εργάζονται σκληρά και προετοιμάζονται, για να πραγματοποιήσουν τις ευχές μικρών και μεγάλων που θα φωτογραφηθούν μαζί τους. Στόχος είναι να σκορπίσουν παντού και πάλι τα χαμόγελα, που τόσο μα τόσο μας έχουν λείψει.
Τον ρόλο του Ληθούλη ενσαρκώνει ένας γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός, ο Θωμάς Παλιούρας που στο μεγάλο του συντριβάνι ρέει άφθονη η σοκολάτα σχεδόν προκλητικά και «ζητάει» απο όλους τους επισκέπτες, να την δοκιμάσουν!

Σοκολοτομηχανές και Γλυκομηχανές…

Η πιο μαγική διαδρομή και μια μοναδική εμπειρία για όλους βρίσκεται στο ξύλινο πατάρι του Μύλου. Δείτε από κοντά και φωτογραφήστε την γραμμή παραγωγής των γλυκών και των δώρων που θα μοιράσει φέτος ο Άι Βασίλης σε όλα τα παιδιά του κόσμου.
Δεκάδες ξωτικά σε ένα απίστευτο σκηνικό. Τεράστιες Σοκολατομηχανές, Μπισκοτομηχανές και Ζαχαρομηχανές δουλεύουν ασταμάτητα…

Ζωγραφική Προσώπου με Σοκολάτα


Εργοστάσιο Σοκολάτας του Άι Βασίλη που όμοιό του δεν είδατε πουθενά αλλού. Είναι ένας χώρος χαράς, δημιουργίας, ελπίδας, γλυκών χριστουγεννιάτικων γεύσεων και εκπλήξεων. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον «Μύλο των Ξωτικών», μπορούν ενήλικες και παιδιά με την βοήθεια ειδικών καλλιτεχνών να ζωγραφίσουν τα πρόσωπά τους με χρωματιστή σοκολάτα…!