Σελιδες

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Όλα τα έσοδα......

Χτές το πρωί,με τον πονοκέφαλο να με τυρρανάει είχα το ραδιόφωνο  δίπλα μου να μου σιγομουρμουρίζει.
Η εκφωνήτρια παρουσίαζε ένα βιβλίο.
"έχουμε μαζί μας την συγγραφέα Λένα Μαντά."
Η συζήτηση ξεκινάει....το δια ταύτα;
Όλα τα έσοδα της συγγραφέως και του εκδότη από τις πωλήσεις του βιβλίου αυτού θα διατεθούν για την υποστήριξη του Μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Η περίληψη του βιβλίου:


Δεν μπορεί, θα στρώσει! Αναρωτιέμαι πόσες φορές άραγε καθένας από μας είπε αυτή τη φράση, που φανερώνει την ελπίδα πως ό,τι μας πονάει θα φύγει, ή θ’ αλλάξει, ή ως διά μαγείας θα χαθεί… Αυτό που ζητάμε τέτοιες στιγμές είναι ίσως ένας καφές κι ένα γλυκό του κουταλιού. Αυτή ακριβώς η αντίθεση του γλυκού με το πικρό είναι τελικά η ίδια η ζωή. Έτσι μας δίνονται οι στιγμές. Ποσά αντιστρόφως ανάλογα. Εκεί που βρίσκεται το γέλιο, παραμονεύει το δάκρυ… Κι αν κάπου μέσα στα κείμενα βρείτε τον εαυτό σας, αν κάπου ανάμεσα στις γραμμές τους κάτι θυμηθείτε, σας κερνάω καφέ και γλυκό του κουταλιού… Εσείς μένει να πείτε: «Δεν μπορεί, θα στρώσει!»

Τέτοιες "κινήσεις "πρέπει  να προωθούνται και να διαφημίζονται!αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της αναφοράς αυτής.Οχι,δεν το έχω διαβάσει,αλλά θα το αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία για μια μικρή αλλά ουσιαστική λεπτομέρεια.Ολα τα έσοδα θα δωθούν και όχι μέρος αυτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου