Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
Φαγητά που σκοτώνουν στη κυριολεξία
Παρά την εντυπωσιακή τους εμφάνιση και την απολαυστική μυρωδιά τους, πολλά φαγητά μπορούν να αποβούν…θανατηφόρα! Όποτε μη σας ξεγελάει ένα γευστικό και όμορφα σερβιρισμένο πιάτο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην μας “βγει ξινό!” Εμείς θα σας παρουσιάσουμε έξι φαγητά που προκαλούν ακόμα και θάνατο, σε ορισμένες περιπτώσεις.
1) Στρείδια
Ένα από τα πιο επικίνδυνα φαγητά ιδιαίτερα δε αν καταναλώνονται και ωμά, σύμφωνα και με την αμερικανική υπηρεσία για τα φαγητά και τα φάρμακα.
Τα στρείδια ενδέχεται να είναι μολυσμένα με τον ιό Norovirus, ο οποίος προκαλεί γαστρεντερίτιδα, αλλά και με το βακτήριο Vibrio, το οποίο συγγενεύει με το βακτήριο της χολέρας και μπορεί να προκαλέσει υψηλό πυρετό, σηπτικό σοκ, δερματικά εξανθήματα αλλά και θανατηφόρα σηψαιμία.
Ένα από τα πιο επικίνδυνα φαγητά ιδιαίτερα δε αν καταναλώνονται και ωμά, σύμφωνα και με την αμερικανική υπηρεσία για τα φαγητά και τα φάρμακα.
Τα στρείδια ενδέχεται να είναι μολυσμένα με τον ιό Norovirus, ο οποίος προκαλεί γαστρεντερίτιδα, αλλά και με το βακτήριο Vibrio, το οποίο συγγενεύει με το βακτήριο της χολέρας και μπορεί να προκαλέσει υψηλό πυρετό, σηπτικό σοκ, δερματικά εξανθήματα αλλά και θανατηφόρα σηψαιμία.
2)Ackee από την Jamaica
Είναι γνωστό και ως “το λαχανικό του εγκεφάλου”, ενώ είναι και το εθνικό φρούτο της Jamaica.
Αλλά η φλούδα από αυτό το φρούτο, που μοιάζει με αχλάδι, μπορεί και να επιφέρει τον θάνατο.
Το φρούτο είναι υπεύθυνο για μια νόσο που προκαλεί εμετούς και κρίσεις.
Η λύση είναι απλή! Πρέπει να έχεις υπομονή. Για να απολαύσεις αυτό το γευστικό φρούτο πρέπει να περιμένεις μέχρι να γίνει έντονο κόκκινο και μετά να το βράσεις.
3)Sannakji από την Korea
Στην Κορέα, η κατανάλωση πλοκαμιών από μικρά χταποδάκια θεωρείται ένα γευστικότατο έδεσμα.
Παρά το γεγονός ότι έχουν απόκοπει από το κυρίως σώμα του χταποδιού, έχουν κοπεί σε λεπτά τεμάχια βουτηγμένα σε σπόρους από σουσάμι, τα πλοκαμάκια μπορούν άνετα να σου “κάτσουν” στο λαιμό και να σε πνίξουν, κυριώς επειδή οι βεντούζες τους είναι ακόμα ενεργές.
Η πιο ασφαλής λύση είναι να μασάς το φαγητό 100 φορές τουλάχιστον πριν να το καταπιείς!
4)Τόνος
Η μόλυνση που έχει προκληθεί στις θάλασσες από τα βιομηχανικά απόβλητα, συνδέεται με πολλές ασθένειες και καθιστά την κατανάλωση ορισμένων ψαριών και θαλασσινών, άκρως επικίνδυνη.
Ο τόνος είναι ένα από αυτά.
Η βρώση μολυσμένου τόνου μπορεί να επιφέρει πονοκεφάλους, διάρροια ακόμα και τύφλωση.
Η ασφαλέστερη λύση είναι να είσαι σίγουρος για την προέλευση του τόνου που θα καταναλώσεις
5)Μανιτάρια
Ενώ μερικά μανιτάρια είναι ακίνδυνα και πολύ γευστικά, κάποια άλλα είναι τελείως τοξικά.
Μερικά από τα τελευταία είναι το Gyromitra και το Jack o’lantern, το galerina και το παραισθησιογόνο psilocybe.
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην τρώμε οποιοδήποτε μανιτάρι βρίσκουμε στη φύση.
6)Fugu από την Ιαπωνία
Το ψάρι αυτό είναι ιδιαίτερα τοξικό καθώς περιέχει την ουσία tetrodotoxin.
Ευτυχώς οι σεφ στην Ιαπωνία έχουν μάθει να το μαγειρεύουν πετώντας τα δηλητηριώδη μέρη του ψαριού, τα οποία περιέχουν μια τόσο φονική τοξίνη που ακόμα και μια σταγόνα είναι ικανή να επιφέρει τον θάνατο.
Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/09/6-fagita-pou-skotwnoun/#ixzz1bFXvaKs0
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
καλά είναι να τα ξέρουμε αυτά τα πράματα καλού κακού...
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το ψάρι fugu είχα διαβάσει για τον τρόπο που μαθαίνουν να αφαιρούν τα τοξικά μέρη για να αποφευχθεί η μόλυνση του κρέατος και να μην είναι επικίνδυνο.
Συγχαρητήρια!
πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να ξέρουμε και τι τρώμε..;P
Follow me:http://estade-moda.blogspot.com/
Kisses,Olgianna..
Χρήσιμη ανάρτηση Ιωάννα μου...Τίποτα από τα γνωστά δεν τρώω, μόνο μανιτάρια, οπότε μάλλον δεν κινδυνεύω...Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που δεν είμαι ιδιαίτερα θαρραλέα με τις νέες γεύσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ είμαι του κλασικού στις γεύσεις...ενδιαφέρουσα ανάρτηση,έτσι για να ξέρουμε τι πρέπει να τρώμε και τι όχι..εκείνα που με φοβίζουν περισσότερο είναι τα μανιτάρια,θα εμπιστευόμουν μόνο κάποιους γεροντότερους στα χωριά μας που ξέρουν τις ποικιλίες...όσο για τα οστρακοειδή τα αποφεύγω...
ΑπάντησηΔιαγραφήουφ χορτασα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή