Σελιδες

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γιάννης Σμαραγδής~Ο Βαρβάκης, το χαβιάρι, η Sony και ο Λαζόπουλος

Ο Γιάννης Σμαραγδής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε παλαιότερη φωτογραφία
 
 
 
 
 
 
 
Υπό την ομπρέλα της Sony Pictures θα γυριστεί η ήδη πολυσυζητημένη επόμενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» η οποία θα πραγματεύεται την θυελλώδη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη. Οπως έγινε γνωστό το φιλμ θα ακολουθήσει τον πειρατή από την γεννέτειρά του, τα  Ψαρά ως τον θάνατό του. Ο Βαρβάκης έγινε ζάμπλουτος ως έμπορος χαβιαριού στην Ρωσία και δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους χαρίζοντας, τελικά, όλα τα υπάρχοντά του στο όνομα της αγάπης.

Η συνεργασία της Sony με τον Γιάννη Σμαραγδή ανακοινώθηκε επισήμως χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο King George από τον σκηνοθέτη και τους συνεργάτες του. «Είδα τον Γιάννη Σμαραγδή και κατάλαβα το πάθος του για την ταινία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Sony Pictures Ματ Μπράουν δηλώνοντας σίγουρος για την δημιουργία μιας ταινίας που θα προβάλλει το ελληνικό πνεύμα."Το μεγάλο πρόσωπα με τα μεγάλα βάσανα δίνουν δύναμη στους μικρότερους να υπάρχουν_ απαλύνουν τον πόνο τους" είπε ο Γιάννης Σμαραγδής μιλώντας για την προσέγγιση του Βαρβάκη ως "αγίου" όπως τον αποκάλεσε.

Τα γυρίσματα της ταινίας "Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι" θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο του 2011 και ένα μεγάλο μέρος τους θα γίνει σε ρωσικά εδάφη. Η Ρωσία άλλωστε είναι συμπαραγωγός χώρα. "Το γεγονός ότι στην συγγραφή του σεναρίου έχει συνεργαστεί και ρώσος ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίου συμμετέχουμε στην παραγωγή" είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος παραγωγός Φεοντόρ Ποπόφ.

Παρόν στην συνένετυξη τύπου ήταν και ο  Λάκης Λαζόπουλος, ο μόνος ,προς το παρόν ηθοποιός της ταινίας (ο σκηνοθέτης δεν πρέβη σε λεπτομέρειες για το καστ). Στενός φίλος του Σμαραγδή ο Λαζόπουλος είχε παίξει βασικό ρόλο και στην αμέσως προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη, τον "Ελ Γκρέκο". "Ως τώρα μόνον την Βαρβάκειο αγορά και την Βαρβάκειο σχολή  γνώριζα" είπε ο ηθοποιός. "Εμείς οι Ελληνες έχουμε συνηθίσει να περπατάμε στα ταβάνια, γιατί ενώ έχουμε σημαντικά πρόσωπα να προβάλλουμε και σημαντικές ιστορίες να πούμε, τα τελευταία χρόνια είναι σαν να μην μας ξέρουμε. Δεν ξέροπυμε ότι υπήρξαμε".

Το φιλμ προβλέπεται να διανεμηθεί στην Ελλάδα το φθινόπωροτ του 2012 σε διανομή Feelgood Entertainment.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=386605&dt=25/02/2011#ixzz1FEzattNU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου