Σελιδες

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων μαγειρικής

‘Ένα ξεχωριστό είδος βιβλίου, που έχει μια ευχάριστα ανοδική πορεία από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 είναι τα βιβλία μαγειρικής. Εδώ να πούμε ότι σχεδόν όλοι οι εκδοτικοί οίκοι έχουν εντάξει στους καταλόγους των βιβλίων τους και αρκετούς τίτλους αυτού του είδους. Βιβλία ξεχωριστά με όμορφο δέσιμο, καταπληκτικές φωτογραφίες και βέβαια γραμμένα από ανθρώπους που ξεχωρίζουν για την δουλειά και το μεράκι τους στο χώρο της γεύσης, και που δίνουν απλές ή πιο σύνθετες συνταγές. Συνταγές που απευθύνονται από τον πιο απλό αναγνώστη που θέλει να έχει ένα οδηγό μαγειρικής στην κουζίνα του, έως τον πιο απαιτητικό ερασιτέχνη μάγειρα ή μαγείρισσα που ζητάει κάτι πιο εξειδικευμένο και πολύπλοκο γευστικά!
Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στις νέες κυκλοφορίες, ξεφυλλίζουμε το υπέροχο βιβλίο του σέφ Γιάννη Λουκάκου, Ψωμί & Αλάτι, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που μας μεταφέρει στη λειτουργία αλλά και στην φιλοσοφία του ομώνυμου εστιατορίου του. Μέσα από 120 συνταγές και παραπάνω από 50 πιάτα, καλύπτει τις ανάγκες για το καθημερινό μας τραπέζι μέχρι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή περίπτωση!

Συνεχίζουμε με το Ταξίδι στη Γεύση, από τον Τόνυ Καβαλιέρο, και τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, που με 117 συνταγές ξεκινάει το ταξίδι του απο την Ευρώπη, περνάει στην Αφρική, μετά στην Αμερική και καταλήγει να κλείσει την γευστική διαδρομή του στην Ασία! Νέες γεύσεις αλλά και παλιές παραδοσιακές συνταγές υπάρχουν στις σελίδες του βιβλίου του!!

Ακόμη το βιβλίο της πολύ καλής σέφ Ιωάννας Τσολομίτη, Πρόσκληση Μαγειρικής από τις εκδόσεις Gema, με εξαιρετικές προτάσεις.

Στις νέες εκδόσεις έχουμε και το βιβλίο Σέφ στο Παρα Πέντε, του Ευάγγελου Ζουμπανέα πάλι από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με γρήγορες και εύκολες συνταγές και λύσεις στη διατροφή μας.

Και τέλος από τα βιβλία που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες του 2010, ξεχώρισαν τα βιβλία Συνταγές Μάνης της Βούλας Κυριακέα, το Καβάλας Γεύσεις της Στέλλας Σπανού από τις εκδόσεις Σερμύλη, και Μυτιληνιές Γεύσεις της Έφης Γιαλούσου-Χατζηχρήστου από τις εκδόσεις Αιολίδα που αναδεικνύουν με εξαιρετικό τρόπο τις τοπικές τους συνταγές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου