Σελιδες

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Πιείτε νερό!

Θέλετε να χάσετε βάρος; Πιείτε νερό. Θέλετε να έχετε καλύτερο δέρμα; Πιείτε νερό.

Θέλετε να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας, θέλετε να προστατεύσετε τις αρθρώσεις, θέλετε να βοηθήσετε στη μείωση και την αποβολή των τοξινών, τη χαλάρωση του δέρματος και της δυσκοιλιότητας; Πιείτε νερό.

Περισσότερο από το μισό του σώματός μας αποτελείται από νερό, και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε καθώς καταστέλλει την όρεξη και βοηθά το σώμα να μεταβολίσει το λίπος. Ρυθμίζει επίσης τη θερμοκρασία του σώματος και απομακρύνει από το σώμα μας τις τοξίνες.

Πάνω από όλα όμως, το νερό λειτουργεί και ως μεταφορέας θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου για την απορρόφηση και τη χρησιμοποίηση των βιταμινών και των μετάλλων.

Ενώ ήδη γνωρίζετε ότι το πόσιμο νερό είναι καλό για την υγεία, ωστόσο ορισμένες φορές ίσως αναζητούμε πιο γευστικές επιλογές. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλο 'ποτό' που να μπορεί να πάρει τη θέση του νερού, όσον αφορά τα φυσικά οφέλη του, όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε τη γεύση του νερού, όπως για παράδειγμα προσθέτοντας λίγο περισσότερη όξινη γεύση στο νερό σας βάζοντας μια φέτα λεμόνι.

Επίσης μπορείτε να προσλαμβάνετε τις καθημερινές σας ανάγκες για νερό, χωρίς να χρειάζεται να πιείτε αποκλειστικά νερό. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από φρούτα, λαχανικά και διάφορα ροφήματα όπως χυμοί, αναψυκτικά (χωρίς ζάχαρη), καφέ και τσάι που μπορείτε να προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα νερού.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ξεδιψάσετε το σώμα σας:

1. Όταν ξυπνάτε, ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό.

2. Κρατήστε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό στο ψυγείο.

3. Έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι φρέσκο νερό μαζί σας.

4. Αποφύγετε να πίνετε πολλά καφεϊνούχα ποτά.

5. Πιείτε μερικές γουλιές από μια τρεχούμενη πηγή που μπορεί να συναντήσετε.

6. Πιείτε ένα ποτήρι νερό με κάθε γεύμα, ακόμη και αν πίνετε άλλο ποτό.

7. Αν πεινάτε, πιείτε ένα ποτήρι νερό προτού καταναλώσετε το σνακ σας.

8. Αυξήστε τα φρούτα σας και την πρόσληψη λαχανικών.

9. Παραγγείλετε σούπα πριν από το γεύμα σας.

10. Προγραμματίστε το νερό που πρέπει να πίνετε και βάλτε καθημερινούς στόχους.

Καλατζή Μαρία: Διατροφολόγος - διαιτολόγος

1 σχόλιο:

  1. Πριν λίγο καιρό έκανα και εγώ διατροφή - δίαιτα με διαιτολόγο.Πράγματι μου τόνιζε συνεχώς πόσο σημαντικό είναι το νερό.Πρέπει να πίνουμε ''καθαρό'' νερό δηλαδή όχι πχ.μέσα στο τσαι γιατι είναι διουρητικό και δεν μένει στον οργανισμό.Η ποσότητα που μου είχε συστήσει να πίνω είναι 1,5 λίτρο με 2.Στην αρχή πράγματι το έκανα τώρα πάλι το ξεχνάω αλλά είναι τόσο σημαντικό και με έιχε βοηθήσει αλήθεια πολύ!Ένας καλός τρόπος να το θυμόμαστε και να μας γίνει συνήθεια είναι να γράφουμε την ποσότητα του νερού που καταναλώνουμε σε ένα ημερολόγιο - πίνακα κατά την διάρκεια της ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή